VEELGESTELDE VRAGEN!


Kan ik telefonisch bestellen?

Geen probleem, u kan telefonisch bestellen ten laatste de dag voor de afhaling. Kijk naar op de contactpaginavoor de juiste uren.

Ik heb een zaak, kan ik bij de Emblemse Vleeshal terecht?

Ja, we hebben aparte prijzen voor de horeca. U kan ons vrijblijvend contacteren.

Wat is vacuum trekken?

Bij vacumeren wordt al de lucht uit de vacuumzak gezogen en word de zak toegelast.Door de lucht er uit te trekken bewaart het vlees langer,het versterft verder en wordt zo malser en lekkerder.Ook de bewaartijd wordt verlengt:rundsvlees bewaart zo in je ijskast(bij 2°C!) tot 3 weken,kalfs-en varkensvlees tot 2 weken en kip en kalkoen tot 10 dagen!(vanaf de inpakdatum) je hoeft je vlees dus niet in te vriezen en kan het klaar maken wanneer het je uitkomt!


Wat is kipfilet platgemaakt.?

Zoals het woord het al zegt wordt de kipfilet in 2 gesneden en vervolgens wordt elk stuk in ‘envelopvorm’ open gesneden.Dan wordt er met de platte kant van het kapmes op geslagen zodat men mooie,grote ,dunnere kipfilets bekomt die sneller en makkelijker te bakken zijn.


Wat is het verschil tussen rundsgemalen en rundsgehakt?

Rundsgemalen is 100% rundsvlees terwijl er onder het rundsgehakt 50% varkensvlees wordt toegevoegd(hierdoor wordt het rundsgehakt wel sappiger!)


Wat is het verschil tussen kalfsgemalen en kalfsgehakt?

Kalfsgemalen is 100% puur kalfsvlees terwijl er onder het kalfsgehakt 50% varkensvlees wordt toegevoegd.


Wat is het verschil tussen kipgemalen en kipgehakt?

Kipgemalen is 100% kipfilet terwijl onder het kipgehakt 33% varkensvlees wordt toegevoegd.


Wat is kalkoengemalen?

Dit is 100% kalkoenfilet die zoals al de andere gemalen-en gehaktsoorten door de gehaktmolen worden gedraaid.


wat is rollade 'licht gepekeld' ?

Wanneer een kalfs-of rundsrollade licht gepekeld word,wordt de rollade opgenaaid,in een netje gestopt en samen met een beetje zout vacuum getrokken zodat het vlees lichtjes gezouten word:dit geeft een aangename en lekkere sappige smaak!

wat is een kip kosher?

Een kip 'kosher' wordt op 'joodse wijze' geslacht:met koud water wordt de kip geplukt.Op de 'Belgische' wijze wordt dit echter met heet water gedaan zodat het vetweefsel tussen huid en vlees,voor een gedeelte' wegsmelt dus zo ook een groot gedeelte van de smaak verdwijnt. let op :deze kippen zijn alleen op zaterdag te verkrijgen dus tijdig bestellen aub!

wat is pekelborst?

Pekelborst is een rundsborst licht gepekeld en gekookt op ambachtelijke wijze.Dit geeft een lekkere specifieke smaak en is zeer lekker tussen je boterham!